ATELIER PEKA
Gerard Scholtenstraat 76
3035 SN Rotterdam
routebeschrijving
krysia.peka@gmail.com
tel: 010 - 4675308
Titel Krysia Peka


Voor de zevende keer organiseert Atelier Peka een week schilderen:

Zomerweek van 11 juli t/m 15 juli

5 dagen schilderen in Atelier Peka


schilderij Noordsingel

Aan de Noordsingel, olieverf 90 x 70 cm

Bloemen, Planten, Bomen.

Een vanzelfsprekend onderwerp waarbinnen veel schildersexperimenten mogelijk zijn.
Van natuurgetrouw en realistisch tot een eigen interpretatie.

We maken een uitstapje naar het arboretum om vanuit de natuur onze inspiratie op te doen. Dichtbij het atelier is de Noordsingel, waar prachtige bomen staan die ook voor mijn schilderijen model stonden.

Om in de sfeer te komen raad ik u aan in kunstboeken en met Google kunstenaars te zoeken die zich op dit thema gericht hebben. Het is verleidelijk naar illustratoren te kijken; dat is niet wat ik bedoel. Dat is een andere tak van sport. Waarom? Dat zal ik u later uitleggen.
Kijk naar O' Keefe. Zij geeft aan de bloem een erotische lading. Ook de waterlelies van Monet, wereldberoemd! Als je inzoomt, zijn het vlekken vol tintelende kleur. Natuurlijk wil ik u ook mijn site adviseren.

Het is een rijk thema dat ons zeker zal boeien. Jammer dat we maar een week hebben. Veel plezier met de voorbereiding; wij hebben dat ook en wij verwachten u vol inspiratie en schilderslust in juli in Atelier Peka.


Praktische informatie:

Je eigen thema
Naast het geboden programma heb je de ruimte om je eigen onderwerp te schilderen. Denk daar van tevoren al goed over na. Kies bijv. een kunstenaar die je inspireert of een thema waarmee je kan experimenteren.

Dagindeling

Aanvang 10.00 uur
Lunch 13.00 uur
Nabespreking met drankje 16.15 - 17.00 uur
U krijgt in de ochtend les. Na de lunchpauze gaat u zelfstandig verder.


Kosten
De kosten zijn 290 euro inclusief lunch en basismateriaal.
De lunch: een gezellige goed verzorgde lunch onder de wilde kastanje op de binnenplaats.
Het basismateriaal: papier, verf en penselen, zijn inbegrepen. Speciale materialen moet je zelf aanschaffen, zoals een schildersdoek, geprepareerd papier. Als u eigen penselen heeft raad ik u aan deze te gebruiken en te merken.

Aanmelden en wijze van betalen
Aanmelden kan via de e-mail of door te bellen. U bent ingeschreven als u een bedrag van 50 euro heeft overgemaakt. Het restant betaalt u tijdens de cursus. U kunt ook het hele bedrag overmaken. Wij zien uw inschrijving tegemoet, giro 5549279. Het is mogelijk een weekplaats te delen met iemand die u kent.

Annuleren
Annuleren is mogelijk tot twee weken voor de start van de cursus. Bij onverwachte omstandigheden tijdens de cursus, waardoor uw deelname onderbroken wordt, wordt uw cursusgeld niet teruggestort.


Atelier Peka
Galerie/Atelier Peka is een initiatief van beeldend kunstenaar Krysia Peka in het Oude Noorden van Rotterdam. In de galerie is een permanente expositie van haar werk.
Docent Krysia Peka volgde haar opleiding aan de academies van beeldende kunsten te Rotterdam en Amsterdam en aan de internationale academie te Salzburg. Sinds 1986 exposeert ze regelmatig. Zij organiseerde cursussen landschapschilderen op de Waddeneilanden en in Frankrijk en was gastdocent in Berlijn, Kingston, Kaapverdiė en Turkije. Zij was docent beeldende vorming in Rotterdam, Vlaardingen en Barendrecht. Momenteel is zij docent aan de SKVR/Vrije Academie.

schilderij Noordsingel

Atelier Peka, Tollensstraat 100a, 3035 NM Rotterdam, 010-4675308 of 06-20507155
www.krysiapeka.nl / krysia.peka@gmail.com