ATELIER PEKA
Gerard Scholtenstraat 76
3035 SN Rotterdam
routebeschrijving
krysia.peka@gmail.com
tel: 010 - 4675308
Titel Krysia Peka

potlood tekening

Zomerweek Atelier Peka

Van 12 t/m 16 juli vijf dagen schilderen

Thema: OLD TIMES

Het verleden is een schat aan informatie en een bron van inspiratie. We hebben tastbare herinneringen, zoals foto's, voorwerpen, kleding, boeken, muziek. En vage ongrijpbare herinneringen, dromen, geuren, kleuren, emoties, verhalen enz. Door de afstand in tijd kunnen we het verleden hernieuwde waarde geven.

Voorbeelden: oude familiefoto's, historische gebouwen, gebeurtenissen, de oudheid, aangetaste voorwerpen, oldtimers, mode, techniek, interieurs, vergane glorie, maar ook kleuren en geur.

Vertrouwd raken met het thema is belangrijk voor je resultaten. Daarom raad ik je aan van nu af aan alles te verzamelen (foto's, ideeŽn, oude tijdschriften enz.) Een map vol met eigen bronnen garandeert twee keer zoveel plezier en resultaat in je schildersweek.

Een thema is belangrijk maar is niet genoeg. Het moet ook vorm gegeven worden, en liefst op een eigen manier. Laat je hiervoor door kunstenaars inspireren. Kunstenaars uit de vorige eeuw staan dichtbij je eigen verleden. Kijk hoe de mensen gekleed gaan, hoe het straattafereel eruitziet, verdiep je in details. Bestudeer hun schilderstijl. Of laat je leiden door een hedendaagse jonge schilders met als tegenstelling je thema.
Ik wens je veel plezier met de voorbereiding.

Praktische informatie:

Je eigen thema
Naast het geboden programma heb je de ruimte om je eigen onderwerp te schilderen. Denk daar van tevoren al goed over na. Kies bijv. een kunstenaar die je inspireert of een thema waarmee je kan experimenteren.

Dagindeling

Aanvang 10.00 uur
Lunch 13.00 uur
Nabespreking met drankje 16.15 - 17.00 uur
U krijgt in de ochtend les. Na de lunchpauze gaat u zelfstandig verder.


Kosten
De kosten zijn 290 euro inclusief lunch en basismateriaal.
De lunch: een gezellige goed verzorgde lunch onder de wilde kastanje op de binnenplaats.
Het basismateriaal: papier, verf en penselen. Speciale materialen moet je zelf aanschaffen, zoals een schildersdoek, geprepareerd papier.

Aanmelden en wijze van betalen
Aanmelden kan via de e-mail of door te bellen. U bent ingeschreven als u een bedrag van 50 euro heeft overgemaakt. Het restant betaalt u tijdens de cursus. U kunt ook het hele bedrag overmaken. Wij zien uw inschrijving tegemoet, giro 5549279. Het is mogelijk een weekplaats te delen met iemand die u kent.

We zijn van plan er een vakantieachtige werkweek van te maken. Plezier staat voorop en daar hoort bij: je laten inspireren, weggooien, opnieuw beginnen, maar vooral lekker kwasten.

Het ergste waarvoor een schilder kan komen te staan is een leeg doek. - Picasso
of... een leeg hoofd. - Krysia PekaAnnuleren
Annuleren is mogelijk tot twee weken voor de start van de cursus. Bij onverwachte omstandigheden tijdens de cursus, waardoor uw deelname onderbroken wordt, wordt uw cursusgeld niet teruggestort.

Atelier Peka
Galerie/Atelier Peka is een initiatief van beeldend kunstenaar Krysia Peka in het Oude Noorden van Rotterdam. In de galerie is een permanente expositie van haar werk. Docent Krysia Peka volgde haar opleiding aan de academies van beeldende kunsten te Rotterdam en Amsterdam en aan de internationale academie te Salzburg. Sinds 1986 exposeert ze regelmatig. Zij organiseerde cursussen landschapschilderen op de Waddeneilanden en in Frankrijk en was gastdocent in Berlijn, Kingston, KaapverdiŽ en Turkije. Zij was docent beeldende vorming in Rotterdam, Vlaardingen en Barendrecht. Momenteel is zij docent aan de SKVR/Vrije Academie.

Atelier Peka, Tollensstraat 100a, 3035 NM Rotterdam, 010-4675308 of 06-20507155
www.krysiapeka.nl / krysia.peka@gmail.com